27 Mayıs 2008 Salı

Glassfish ve JDBC BC

Netbeans 6.1 ile gelen Open-ESB JDBC BC (binding component)'i denemek istediğinizde bir türlü çalıştıramadığınızı ve sonuç alamadığınızı göreceksiniz. Aynı problemi Open-ESB sitesinden indireceğiniz NetBeans + GlassFish + Open-ESB'de de yaşıyacaksınız, ancak artık üzülmeyin :) Sorunun nedeni hataları ayıklanmış olan JDBC BC'nun her iki durumda da Netbeans içerisinde ve GlassFish uygulama sunucusunda normal bir şekilde kurulum yapıldığında yer almaması.

Open-ESB : https://open-esb.dev.java.net/

Netbeans : http://www.netbeans.org/


Sorunu aşağıdaki gibi ortadan kaldırabilir ve JDBC BC'yi BPEL diagramınız içerisinde artık kullanabilirsiniz.




Adım 1:

GlassFish uygulama sunucusu JDBC BC bileşenini aşağıdaki adresten indiriniz. İndireceğiniz dosya jdbcbc.jar olmalıdır.

http://download.java.net/jbi/binaries/open-jbi-components/main/nightly/latest/ojc/

Adım 2:

Services sekmesine geçip GlassFish uygulama sunucusunu başlatınız. Uygulama sunucusu çalışır hale geldikten sonra Services sekmesindeki GlassFish bölümündeki seçenekler görülecektir. Bunlardan JBI üzerine gelip "Binding Components"ı bulunuz. "Sun-jdbc-binding" i görüyorsanız.





Sağ fare butonu ile üzerine geldikten sonra shutdown ve ardından uninstall ile kaldırabilirsiniz. Eski JDBC BC'yi kaldırdıktan sonra yine aynı menüden "install" ile indirdiğinizi kurabilirsiniz.



Adım 3:

http://download.java.net/jbi/binaries/open-esb-full-install/nbm/latest/ adresinden org-netbeans-modules-wsdlextensions-jdbc.nbm isimli dosyayı indiniz. Netbeans Tools->Plugins menüsünü kullanarak kurunuz.

Böylece artık JDBC BC ile çalışmaya hazır hale geldiniz.

Hiç yorum yok: